A vrut să dea mită unui polițist și a ajuns în arest

0
258
etilotestAzi noapte, a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv un bărbat în vârstă de 54 de ani, din municipiul Calafat, județul Dolj care a fost prins în timp ce oferea mită unui polițist craiovean.
 
Mai exact, în seara zilei de marți un echipaj de siguranță publică al Secției 3 Poliție a oprit pentru control o autoutilitară, care se deplasa pe strada Caracal din Craiova, condusă de V.IONUȚ, 33 de ani, din Poiana Mare, Dolj moment în care proprietarul acesteia, S.STELIAN, 54 de ani, Calafat, Dolj le-a înmânat polițiștilor un plic cu mai multe documente și bancnote de 100 lei, fără a putea stabili suma exactă. Astfel, bărbatului i s-a restituit plicul şi i-au comunicat expres ce documente trebuie prezentate.
Întrucât nu au prezentat documentele solicitate, poliţiștii au luat măsura conducerii la sediul secţiei, moment în care au anunţat telefonic conducerea Inspectoratului Județean de Poliție și ulterior au fost informații ofițerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj.
La sediul secţiei, agent principal de poliție Pîrvuleţu Valentin a luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto cu amendă de 1000 lei pentru lipsă asigurare auto, totodată dispunând reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului.
În aceeași seară, S.STELIAN le-a declarat poliţiştilor că se va întoarce în cursul zilei de 31.08.2016 la unitatea de poliție pentru a prezenta documentele justificative ale mărfii, totodată solicitând numărul de telefon personal al agentului principal Pîrvuleţu Valentin.
Astfel, în data de 31.08.2016, polițistul a fost contactat telefonic de suspect care i-a solicitat să se întâlnească în particular, ocazie cu care a fost organizat flagrantul, S.STELIAN fiind prins în timp ce îi oferea agentului de poliţie suma de 2000 lei.
          Bărbatul de 54 de ani a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, iar în baza probatoriului administrat procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore.
 
Agent principal de poliție Pîrvuleţu Valentin, în vârstă de 34 de ani, își desfășoară activitatea la Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare din cadrul Secției 3 Poliției, acesta fiind recrutat din sursă externă în anul 2006, mare parte din cariera de polițist acestuia fiind la Postul de Poliție Coțofenii din Dos. Polițistul este un exemplu, fiind la a doua situație de acest fel, în anul 2011 doi conducători auto i-au oferit suma de 2000 lei  pentru a nu le întocmi dosar penal pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.