A început cea de-a doua etapă a dezinsecției pe domeniul public din acest an

387

campanie-de-dezinsectieSC Salubritate Craiova SRL desfășoară, în perioada 02.06-12.06 2015, o campanie de dezinsecție prin pulverizare terestră pe domeniul public, intervenție ce are ca scop combaterea insectelor dăunătoare.

Lucrătorii societății au acționat în noaptea de 2 iunie, începând cu ora 24.00, efectuând operațiunea de larvicidare în zona lacurilor din Craiova, pe o suprafață de 17,2 hectare, dar și dezinsecția în Parcul Nicolae Romanescu și zonele adiacente, în timp ce, în noaptea de 3 iunie, este programată dezinsecția în Parcul Tineretului, cimitirele Nord și Sineasca, zonele verzi de pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Maria Tănase și de la Casa Științei și Tehnicii, precum și cele din Cornițoiu Vechi.

Echipele care acționează la nivelul Craiovei vor demara intervenția în celelalte cartiere ale Craiovei în data de 4 iunie, începând cu ora 24.00, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente.

„Am decis demararea unei noi campanii de dezinsecție la mai puțin de două săptămâni față de etapa precedentă, având în vedere condițiile atmosferice de până acum, condiții care favorizează înmulțirea țânțarilor, muștelor și căpușelor. Dezinsecția va avea loc, de această dată, la sol, pentru a spori eficacitatea acțiunilor noastre”, a declarat Eliza Peța, director general al SC Salubritate Craiova SRL.

Produsele biocide folosite în cadrul acestei intervenții sunt Extratox și Supertox, substanțe din grupa a treia de toxicitate, avizate de Ministerul Sănătății. Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de 810 hectare, graficul complet al intervenției putând fi consultat pe site-ul www.salubritate-craiova.ro.