A fost semnat contractul pentru construirea „Centrului Internațional «Constantin Brâncuși»

0
316

semnare contract brancusiAstăzi, 12 mai 2015, a fost semnat contractul pentru construirea „Centrului Internațional «Constantin Brâncuși» – Centru Turistic Interactiv”.

La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, vicepreședinții Alina Elena Tănăsescu și Cristinel Iovan, alături de Domenico Martino, administratorul societății San Giorgio Appalti SRL Italia (semnatarul contractului) și Enrico Martino, managerul general al societății San Giorgio Appalti SRL – filiala România.

Astăzi, am semnat contractul pentru construirea „Centrului Internațional «Constantin Brâncuși» – Centru Turistic Interactiv”, un proiect pentru care s-a muncit foarte mult și un omagiu adus celui mai cunoscut sculptor român. Valoarea totală a lucrărilor, în urma licitației, este de 5,8 milioane de euro, finanțare asigurată în proporții egale din fonduri europene, accesate prin Programul Operațional Regional 2007-2013, și din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj.

Centrul Internațional „Constantin Brâncuși”, construit în curtea Muzeului de Artă Craiova, va fi alcătuit dintr-o galerie subterană, amenajată ca spațiu multifuncțional de activități, cu ateliere de discurs și de creație, săli de spectacol, de conferințe și de expoziție, precum și un reper suprateran, sub forma unei prisme, închis în sticlă, care va conține reprezentări ale „Ovoidului” și „Păsării Măiestre”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.