A fost lansat oficial trenul cultural Hyperion

1020
foto: micapi.ro
hyperion-cultural
foto: micapi.ro

Trenul cultural Hyperion, produs în Craiova de firma Softronic, a fost lansat oficial.  Acesta va avea curse pe ruta Craiova-București-Brașov.

La eveniment a fost prezentă Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

„Este o zi foarte frumoasă pentru Craiova şi pentru viitoarea Capitală Europeană a Culturii. Este un tren foarte frumos, fiabil, şi cred că la ora actuală este cel mai bun produs al Craiovei şi este normal ca aceste două branduri, oraşul şi acest produs minunat să se reunească. Noi sperăm ca şi statul român să cumpere astfel de trenuri pentru că asta ar ajuta foarte mult dezoltarea industriei craiovene. Craiova este pe harta României şi a Europei de foarte mulţi ani în producţia de locomotive, dar iată că acum este pe harta Europei şi cu producţia de rame. Păcat însă că aceste rame nu sunt luate într-un număr mai mare de statul român, ca să circule măcar pe rutele principale, pentru că ele sunt fiabile, frumoase şi călatorii cred că au parte de o călătorie foarte bună”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

hiperyon cultural 2
foto: micapi.ro

Călătorii care vor urca în trenul cultural vor avea parte de o surpriză plăcută. Constructorul împreună cu Biblioteca Județeană le vor pune la dispoziție cărți, pentru a le trece timpul în mod plăcut și util.

”Mulţumim firmei Softronic, care nu numai că a acceptat, dar a avut această idee să branduiască cel de-al doilea tren cu “Craiova Capitală Europeană Culturală” şi apoi ne-a venit ideea să punem şi o bibliotecă în acest tren, astfel încât călătorii să aibă parte de o călătorie plăcută. O să găsiţi în interiorul acestei biblioteci pe şine doar scriitori olteni”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.