900 kilograme de deșeuri, transportate ilegal din Bulgaria, descoperite în P.T.F. Calafat

339

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Dolj au descoperit, în urma unui control specific efectuat asupra unui microbuz, cantitatea de 900 kilograme deșeuri constând în catalizatoare uzate, pentru care șoferul nu deținea documente de transfer complete, conform prevederile legale în vigoare.

În ziua de 11.04.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui microbuz, condus de către un cetățean bulgar, în vârstă de 54 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri constând în catalizatoare uzate.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Dolj.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că deșeurile, în cantitate totală de 900 de kilograme, au fost încărcate din Bulgaria pentru o societate din Portugalia, iar documentația de transfer prezentată de către șofer era incompletă.

În acest context, autoritățile de control  nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru mijlocul de transport sus-menționat, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.