55 ani de la înființarea Batalionul 116 “Iancu Jianu”

436

DSC09718Batalionul 116 Sprijin logistic “Iancu Jianu” din municipiul Craiova, structură aparţinând Brigăzii 2 Infanterie „ROVINE”, a organizat, luni dimineață, un ceremonial militar-religios dedicat acordării Drapelului de Luptă şi sărbătoririi a 55 de ani de la înfiinţarea unităţii în Piața Mihai Viteazu din Craiova.

La acest eveniment  au participat reprezentanți ai administrației locale.

“Sunt deosebit de onorat să mă aflu alături de dumneavoastră în acest moment marcat de două evenimente atât de importante în viaţa bravilor militari doljeni – sărbătorirea a 55 de ani de la înfiinţarea Batalionului 116 Sprijin Logistic “Iancu Jianu” şi înmânarea Drapelului de Luptă al unităţii.

Cu acest prilej aducem un omagiu devotamentului şi disponibilităţii tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Batalionului 116 Sprijin Logistic “Iancu Jianu”, dar şi a celor care, în aceste 5 decenii şi jumătate au contribuit la câştigarea renumelui de care se bucură astăzi această unitate.

Aveţi toate motivele să fiţi mândri de rezultatele obţinute de-a lungul timpului în care v-aţi făcut datoria faţă de ţară şi faţă de semeni. Şi aici doresc să amintesc atât participarea dumneavoastră în numeroase misiuni în Irak şi Afganistan, dar mai ales implicarea pe care aţi avut-o în timpul inundaţiilor care au avut loc în sudul judeţului Dolj în anul 2006, atunci când aţi depus tot efortul pentru a transporta materiale şi alimente pentru sinistraţi.

Astăzi putem afirma cu mândrie că, prin realizările sale şi prin calitatea oamenilor săi, Batalionul 116 Sprijin Logistic “Iancu Jianu” face cinste Garnizoanei Craiova.

De asemenea, înmânarea Drapelului de Luptă, aprobat prin decret prezindenţial, un simbol naţional care se bucură de deplina preţuire în breasla din care faceţi parte,  reprezintă încă o dovadă de recunoaştere a vitejiei şi a gloriei ostaşilor români. Pe câmpul de bătălie pentru apărarea țării, la instrucție, în misiunile din teatrele de operații, Tricolorul îi însoțește pe militari, ducând cu el dorința națiunii române de a-și afirma deplina independența și suveranitatea, de a avea relații bazate pe încredere și respect reciproc cu toate popoarele lumii.

La ceas aniversar, în numele Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj, dar şi al meu personal, doresc să vă mulţumesc pentru modul ireproşabil în care vă faceţi datoria. Vă urez succes în îndeplinirea nobilei dumneavoastră misiuni!

La mulţi ani, bravi militari!” – prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan.

În rândul acoluțiunilor s-a înscris și mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

„Este o onoare și o bucurie să le putem fi alături militarilor unei structuri de prestigiu a Armatei Române, așa cum este Batalionul 116 Sprijin Logistic «Iancu Jianu», într-un moment cu totul deosebit, sărbătorind împreună 55 de ani de la înființarea unității.

Un frumos eveniment aniversar este încununat astăzi de înmânarea Drapelului de Luptă – o recunoaștere meritată a calităților care vă definesc, stimați militari. Formați un corp de veritabili profesioniști, al cărui parcurs a stat mereu sub semnul responsabilității și al bunei pregătiri.

Dincolo de excelența în activitatea militară, v-ați remarcat prin solidaritate, prin deschiderea cu care v-ați oferit susținerea, în beneficiul comunității. Vă felicit pentru tot ce ați realizat prin implicare, eforturi și numeroase sacrificii, pentru modul onorant în care continuați tradiția bogată, de peste o jumătate de secol, a unității dumneavoastră. Totodată, îi încredințez de întreaga noastră apreciere pe toți cei care au asigurat și asigură comanda Batalionului.

La ceas aniversar, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, vă rog să primiți expresia deplinei noastre prețuiri și considerații, alături de sincere urări de sănătate, împliniri, putere de muncă și succes, pentru a vă duce la bun sfârșit fiecare misiune încredințată. La mulți ani!“, le-a transmis Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, militarilor din Batalionul 116 Iancu Jianu.