5 tratamente naturale împotriva căderii părului

0

Tratarea căderii părului nu este un real succes în toate cazurile. Spre exemplu, în cazurile mai grave, în care nu mai este posibilă tratarea cu diverse cosmetice sau remedii naturale, este indicat transplantul de păr, o operaţie destul de dureroasă şi foarte costisitoare.

Multe femei se luptă pentru a scăpa de această grea suferinţă, am putea numi-o. Multe dintre acestea nu ştiu că această afecţiune poate fi cauzată chiar şi de produsele cosmetice pe care le folosesc zi de zi în îngrijirea corporală, şi care conţin foarte multe E-uri şi substanţe chimice foarte periculoase, dăunătoare organismului.

5 remedii naturiste pentru căderea părului 
    1. Tratament cu ulei de ricin

Este cunoscut faptul că uleiul de ricin este extrem de benefic atât pentru piele, cât și pentru păr. Dacă în cazul pielii, acesta poate reduce ridurile sau cearcănele, în ceea ce privește părul, uleiul de ricin ajută la creșterea și regenerarea lui. Acesta poate fi folosit atât pentru păr, însă este recomandat și în cazul genelor și a sprâncenelor pentru că este bogat în grăsimi care ajută la creșterea părului și îndesirea lui. Acesta poate fi folosit atât simplu, îți poți masa scalpul cu el, însă de asemenea, îl poți combina și cu un alt ulei esențial, cum ar fi uleiul de migdale sau cel de cocos pentru că este destul de gros. Îl poți aplica seara și îl poți lăsa să acționeze toată noaptea. De asemenea, părul se acoperă cu un prosop sau cu o cască pentru duș. Pentru a avea rezultate excelente, se recomandă să folosiți acest ulei de ricin săptămânal.

2.Mască cu ulei de măsline și gălbenuș de ou

Această mască este una dintre cele mai cunoscute măști folosite pentru creșterea părului pentru că aceasta îi conferă părului o cantitate importantă de acizi grași, care sunt esențiali, minerale, proteine, dar și vitaminele A, D și E. Pentru această mască ai nevoie de 2 linguri de ulei de măsline, 2 gălbenușuri de ou și o jumătate de ceașcă de apă. Această mască se lasă să acționeze cam 2-3 ore, iar apoi se spală părul bine.

 

3.Mască de păr cu bere

Pe lângă faptul că berea reprezintă o doză de energie răcoritoare vara, aceasta ajută foarte mult și la creșterea părului. Datorită faptului că aceasta este bogată în biotină sau vitamina B8, are capacitatea de a întări firul de păr, accelerează creșterea părului și stimulează regenerarea structurii părului. Pentru o mască eficientă ai nevoie de o jumătate de pahar de bere, 2 gălbenușuri de ou, o banană pasată, dar și de o lingură de miere. Toate aceste ingrediente se amestecă bine, se aplică pe scalp, dar și pe lungime și se lasă să acționeze aproximativ 2 ore, iar apoi se spală părul.

4. Mască de păr cu iaurt și ou

Această mască te ajută să ai un păr mai frumos și sănătos și stimulează creșterea părului. Cu ajutorul unui ou, cu puțin iaurt și puțină maioneză poți realiza o mască pe care să o distribui uniform pe pe scalp, las-o să acționeze cam o oră, iar apoi spală părul.

5. Masaj si relaxare

Acordă-ţi câteva minute pe zi în care să îţi masezi scalpul cu mişcări blânde. Acest lucru va activa circulaţia sangvină şi va menţine activi foliculii de păr. Pentru un plus de relaxare, foloseşte-ţi degetele îmbibate în câteva picături de ulei de lavandă sau de migdale, care au proprietăţi excelente asupra pielii.

Îţi vine să crezi sau nu, în majoritatea cazurilor, cauza căderii excesive a părului este stresul. O soluţie pentru a scăpa de tensiunea zilnică este practicarea meditaţiei, care poate echilibra nivelul hormonal, principalul vinovat pentru efectele nefaste care se văd pe chipul nostru.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.