12 percheziţii în Craiova, la societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări

377

tigari111În acestă dimineaţă poliţiştii craioveni au efectuat 12 percheziţii în Craiova, la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.   Poliţiştii au ridicat aproximativ 3000 pachete ţigarete fără timbu de marcaj fiscal, opt persoane fiind aduse la sediul poliţiei pentru audieri. 

Poliţişti din cadrul Secţiei 4 Craiova împreună cu poliţişti din cadrul Secţiilor de Poliţie 5 şi 6 Craiova şi sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale, au efectuat 12 percheziţii în municipiul Craiova, dintre care 8 la locuinţele unor persoane, iar alte 4 la puncte de lucru ale unor societăţi comerciale din Piaţa Centrală Craiova.

Persoanele vizate sunt bănuite de deţinere de produse din tutun în afara antrepozitului fiscal şi fără timbru de marcaj. Opt persoane, cu vârste cuprinse 35 şi 48 de ani, au fost aduse la sediul Secţiei 4 Craiova pentru audieri şi continuarea cercetărilor.

În urma percheziţiilor, oamenii legii au identificat şi ridicat în vederea confiscării 2906 pachete (58 120 ţigarete) fără timbru de marcaj fiscal, de provenineţă din Moldova şi Ucraina. Valoarea pe piaţa neagră a ţigărilor ridicându-se la peste 27.000 lei.

Pachetele de ţigări au fost predate Direcţiei Vamale din Craiova care urmează să stabiliească cu exactitate prejudiciul adus de către suspecţi bugetului de stat.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă cu ţigări. Actiunea din aceasta dimineata a beneficiat  de sprijinul ofiterilor de specialitate din cadrul SIPI Dolj.