11 incendii stinse de pompierii doljeni

0
278

INCENDIU CALAFATÎn perioada 24.12. – 26.12.2016, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 11 incendii, o intervenție descarcerare și în 103 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 24.12.2016, ora 10:00, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa lui Marin P., în com. Drănic, sat Padea. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta într-o încăpere la mobilier, în urma acestuia au ars o noptieră, două covoare și s-a deteriorat  o maşină de gătit (aragaz). Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de scăpării de gaze combustibile.

În data de 24.12.2016, ora 13:41, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pubelă de gunoi, în mun. Craiova, str. Dezrobirii, în urma acestuia au ars aprox. 10 kg reziduuri menajere. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 24.12.2016, ora 21:13, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie folosită pentru depozitarea materialelor de întreţinere, din mun. Craiova, în incinta Parcului Nicolae Romanescu. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperişul magaziei, în urma acestuia au ars acoperişul magaziei confecționat din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aprox. 80 mp, accesorii pentru întreţinerea spaţiilor verzi (motocoase, freză zăpadă, generator curent, pompe de apă). Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un scurtcircuit electric.

În data de 24.12.2016, ora 21:32, Garda 2 Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială  de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa unei persoane, din com. Măceşu de Jos, sat Săpata. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperişul casei, în urma acestuia a ars  acoperişul casei confecționat din lemn cu învelitoare din tablă  pe o suprafaţă de aprox. 80 mp. La intervenţie a participat şi SVSU Măceşu de Sus. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un coş de fum neprotejat termic.

În data de 25.12.2016, ora 01:24, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa unei persoane, din com. Vela, sat Gubaucea, str Principală. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperişul casei, în urma acestuia a ars  acoperişul casei confecționat din lemn cu învelitoare din tablă  pe o suprafaţă de aprox. 6 mp.  Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un coş de fum neprotejat termic.

În data de 25.12.2016, ora 02:53, Garda 2 Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism din loc. Bechet, str. A.I. Cuza. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la întreg autoturismul, în urma acestuia a ars autoturismul în proporție de aprox. 80 %. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un scurtcircuit electric.

În data de 24.12.2016, ora 15:23, SVSU Piscu Vechi a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în com. Piscu Vechi.

În data de 25.12.2016, ora 09:01, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria unei persoane din mun. Craiova, str. Poligonului. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta într-o încăpere la materiale textile, în urma acestuia au  ars materiale textile (decoraţiuni interioare). Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de o  maşină de gătit pentru bucătărie, aragaz.

În data de 25.12.2016, ora 13:23, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Cornel P. din mun. Craiova, str. Postăvarului. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la la coșul de fum, în urma acestuia a ars aprox. 1ml scândură lemn. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un coş de fum deteriorat.

În data de 25.12.2016, ora 13:43, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Calafat. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetație uscată, în urma acestuia au ars aprox. 200mp vegetaţie uscată. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 25.12.2016, ora 17:43, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la resturi menajere pe un teren viran, în urma incendiului au ars  aprox. 250 kg resturi menajere. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 25.12.2016, ora 19:15,  Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria lui Emil H. din mun. Băileşti, str. Gral Ghenescu, în urma incendiului au ars reziduuri nereutilizabile (funingine). Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un coş de fum deteriorat.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 20 intervenţii.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (NEONAT) – 1 intervenţie.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 26 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 11 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 13 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) –  16 intervenţii.

Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 7 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 9 intervenţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.