10 locuri de vizitat in Italia

0
239

Italia este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din lume si nu este de mirare. Cu toate acestea, nu orice escapada italiana trebuie sa fie in centrul Florentei sau de-a lungul coastei Amalfi. Astazi, aruncam o privire catre unele dintre cele mai frumoase locuri din Italia.

Italia, alături de Franţa şi Spania, este una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Europa și din lume
Turismul este un factor extrem de important pentru Italia, iar bucătăria italiană este renumită în toată lumea.
Un factor important al succesului bucătăriei italiene este faptul că se bazeaza pe produse tradiționale; Italia are cele mai multe specialități tradiționale protejate conform legislației europene. Brânzeturile, salamurile și vinul italian sunt o mare parte a specificului culinar italian, multe mărci fiind produse de origine protejată și, alături de cafele (în special espresso) formează o parte foarte importantă a culturii gastronomice italiene.

1. Roma

Atât pentru istoria sa de capitală a unei mari părți a Europei antice, cât și pentru rolul său actual de unul dintre cele mai vibrante orașe ale Europei, pentru majoritatea turiștilor care călătoresc în Italia, Roma se află în fruntea listei celor mai apreciate locuri de vizitat în Europa. Relicvele străvechilor sale glorii – Colosseumul, Forumul, Panteonul, Calea Appiană și Dealul Palatin – se confruntă cu imensele bogății ale Vaticanului ca atracții de top.

Dar între atracțiile importante precum Capela Sixtină și Pieta lui Michelangelo, fă-ți timp să te bucuri de orașul însuși, dacă ajungi la Roma. Relaxează-te în grădinile Borghese sau mănâncă gelato pe Treptele Spaniole. Puteți să explorați străzile înguste din Trastevere sau să savurați cappuccino de dimineață în cafenele. Ai nevoie de multe zile pentru a vedea Roma, unul dintre cele mai importante locuri de vizitat în Italia.

2. Veneția

Veneția este numită unul dintre cele mai romantice orașe din lume și este ușor să înțelegeți de ce atunci când umblați prin numeroasele străzi și canale înguste, pietruite.
Situat în laguna venețiană, Veneția este un oraș insular format din sute de insule individuale, toate îmbinate printr-o rețea de canale și poduri.
Centrul Grand Canal este un sit minunat, iar clădirile care arată că este pur și simplu frumoasă.
În plus, Piața Sf. Marcu este un absolut trebuie să vezi cu catedrala opulente, clopotnita imensă și turmele de porumbei.
Alternativ, dacă doriți să vă relaxați și să vă bucurați de soare, puteți călători prin taxi de apă la Lido de la Veneția și vă puteți bucura de lungimea de plajă de aur.
Nu uitați să vizitați și Podul Rialto, Podul Vapoarelor și Palatul Dogilor!

3.Toscana

Peisajul fabulos al Toscanei este încununat de orașe de piatră ale căror temelii datează de la etrusci. Fiecare se află pe vârful unui deal, unde sunt castele și turnurile care își apărau odată pozițiile de comandă.
Este dificil să alegeți una deasupra celorlalte, fiecare având propria sa arhitectură, artă, caracter și poveste. Tendindu-se cu turnuri și închise în pereți care sunt în mare parte intacte, San Gimignano arată la fel de mult ca în Evul Mediu, când a fost o oprire importantă pe traseul pelerinilor spre Roma. Volterra a fost un important centru etruscan înainte de venirea romanilor și încă mai are rămășițe ale ambelor civilizații astăzi. Atracțiile turistice din Arezzo sunt moștenirea multor artiști, arhitecți și poeți care au trăit acolo. La fel ca Volterra, Cortona era o așezare etruscană și mai târziu una romană, dar adaugă și amintiri ale trecutului său florentin. Cortona este unul dintre cele mai vechi orașe din Italia.

4.Vatican

Un obiectiv turistic important, cea mai mica tara din lume, Orasul Vatican ocupa o suprafata de 0.44 km patrati si serveste drept centru spiritual pentru milioane de credinciosi romano-catolici din intreaga lume.

Orasul Stat asa cum este deseori numit, Vaticanul este resedinta pentru aproximativ 800 de locuitori, insa nici unul dintre ei nu este rezident permanent. Populatia acestei zone micute din jurul Basilicii San Pietro este compusa din preoti, calugari, gardieni, demnitari de rang inalt si bine-inteles tot aici se gaseste si cel mai de seama locuitor, Papa.

Orasul Vatican nu a fost mereu atat de mic. La mijlocul secolului al XIX-lea, Statul Papal avea o suprafata de peste 44000 de km patrati. In anii urmatori, in urma eforturilor pentru unificarea Italiei, majoritatea statelor care existau au devenit parte ale Italiei. Puterea Papei a fost restransa si teritoriul Statului Papal a fost restrans la dimensiunile Vaticanului. In 1929, Tratatul de la Lateran a oferit Vaticanului autonomie si a delimitat in mod oficial aceasta zona care atrage astazi milioane de turisti anual. Orasul Stat al Vaticanului este aparat de propria sa armata, Garda Elvetiana.

Turistii din Vatican sosesc prin Piata San Pietro. Aceasta piata este un obiectiv turistic din Roma pe care nimeni n-ar trebui sa-l rateze, indiferent de convingerile religioase. Piata San Pietro a fost proiectata de Bernini in timpul pontificatelor lui Alexandru VII si Clement IX. Vizitatorii acestei piete superbe, sunt inconjurati de doua randuri de coloane cu 284 de coloane aranjate in patru randuri, in varful carora exista 140 de sfinti.

5. Lacul Como
Como și lacul cu același nume sunt considerate una dintre cele mai frumoase zone din Italia și sunt cunoscute pentru peisajele sale muntoase.
Como însăși are o arhitectură mare, cum ar fi Catedrala din secolul al XIV-lea și Bazilica di Sant’Abbondio.
Dacă doriți să vedeți unele peisaje montane epice, luați funicularul Brunate pentru a privi în jos spre întinderea lacului maiestuos.
După ce ați văzut tot orașul care vă oferă, duceți-vă la apele lacului Como și bucurați-vă de o plimbare cu barca sublimă sau vizitați unul dintre orașele de pe malul lacului, cum ar fi Bellagio, Lierna și Dervio – aceste orașe oferă priveliști uimitoare peste lac și șansa de a vă relaxa într-un restaurant sau cafenea.
6. Milano

Deși Milano este un punct de interes major pentru turiști datorită aeroportului său, este adesea trecut cu vederea ca destinație proprie. Este păcat, pentru că Milano are una dintre cele mai mari concentrații de atracții artistice și arhitecturale din toată Italia, iar pentru cei interesați de design și modă, este o necesitate. Milano a fost casa și locul de muncă pentru maeștri din toate aceste domenii: Michelangelo, Leonardo da Vinci, Verdi, Enrico Caruso, Toscanini și designerul Giorgio Armani. Il Duomo, catedrala masivă din Milano, este printre cele mai magnifice biserici din lume și cel mai bun exemplu al stilului gotic flamboaiant. La Scala este cea mai prestigioasă operă din lume, Cina cea de Taină a lui Da Vinci umple zidul unei mănăstiri, iar în tot orașul sunt muzee și palate pline cu unele dintre cele mai frumoase opere de artă din lume.

7.Coasta Amalfi și Capri

Peninsula Amalfi, de-a lungul coastei, coboară abrupt în Marea Mediterană, la sud de Napoli, formând râul sudic al golului Napoli. Este greu să vă imaginați un cadru mai frumos – sau puțin probabil pentru orașele care se varsă pe versanții ei abrupți. Străzile în cele mai multe sunt scări, iar casele păreau lipite de stâncile din spatele lor. Florile infloresc peste tot, iar sub orase sunt plajele prinse in golfuri de apa cu smarald. Unitatea Amalfi, de-a lungul coastei de sud, este una dintre marile căi pitorești ale lumii. La capătul peninsulei și ușor accesibil cu feriboturi regulate, se află insula fabuloasă Capri, cu peșteră de mare albastră Grotto, vile luxuriante și grădini luxuriante.

8. Pisa și Lucca

Aceste două orașe din apropiere merită vizitate în timp ce vă aflați în Toscana, primul pentru complexul excepțional Campo dei Miracoli și celălalt pentru farmecul său atrăgător. Turnul înclinat din Pisa, de fapt campanile pentru catedrala adiacentă, este o binecunoscută icoană italiană și formează piesa centrală a unui sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, care include și catedrala, baptisteriul și Campo Santo. Punctul culminant al baptisteriului impresionant este amvonul sculptat romantic sculptat al lui Nicola Pisano, o capodoperă a sculpturii romane. În apropiere, Lucca este unul dintre cele mai fermecătoare orașe din Italia pentru a explora și bucura, înconjurat de ziduri largi, al căror vârf este un parc cu arbori cu arbori. În interior sunt frumoase biserici gotice romane și gotice toscane, case turn (una dintre ele puteți urca în vârf) și o arenă romană care a fost „fosilizată” într-o piază ovală.

9. Sardinia

În Sardinia se află probabil cele mai frumoase plaje din Europa! Știu că sunt multe pretendente la acest titlu, dar Sardinia are acele plaje cu nisip fin și alb, și ape cristaline turcoaz care îți dau senzația de insulă exotică! Doar palmierii îi lipsesc!

Insula conține numeroase zone turistice extraordinare incluzând Costa SmeraldaCosta Paradiso și Gennargentu. Faimoasă pentru plajele sale, insula este bogată și în alte locuri interesante.

10. Florenţa

Cum puteam să excludem Florenţa de pe lista destinaţiilor? Oraşul Renaşterii şi al muzeelor de artă. Tablourile lui Michelangelo, Galeria Uffizi sau picturile murale din interiorul Domului sunt doar câteva dintre obiectivele care îţi vor tăia respiraţia. Chiar dacă nu eşti critic de artă, vei găsi, cu siguranţă, pe cineva care să te îndrume şi să îţi dezvăluie semnificaţiile ascunse ale tablourilor. Florenţa este oraşul în care mulţi artişti îşi găsesc locuinţa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.