10 locuri de vizitat in Grecia

502

Grecia este cunoscută pentru frumusețea sa naturală și istoria fascinantă. Siturile arheologice antice, insulele nenumărate, plajele cu nisip și clima mediteraneană, fac din Grecia una dintre principalele destinații turistice ale Europei. Pe lângă capitala Atena, lucrurile de top de pe continent includ Delphi antice și mănăstirile din Meteora. Dar majoritatea oamenilor vin aici pentru a prinde un feribot spre insule; Santorini, Mykonos, Rhodos, Corfu și Creta sunt cele mai populare.

Să explorăm cele mai bune locuri de vizitat în Grecia:

 1. Acropolis, Atena

  Considerat simbolul Atenei și al Greciei și al civilizației occidentale, Acropola este o movilă stâncoasă care se ridică în inima Atenei moderne și este încoronată de trei temple magnifice din secolul al V-lea î.Hr. Cea mai cunoscută și cea mai distinctivă este Partenonul, constituit inițial din 58 de coloane care susțin un acoperiș și sunt decorate cu pedante ornamentate și cu un friză. Asa numitul Promenada arheologică este o pasarelă de două și jumătate de kilometru, care înconjoară piciorul Acropolei și o conectează la celelalte atracții principale ale orașului – Agora Antică, Forum RomanKerameikos, si Templul lui Zeus.

 2. Santorini

  Cel mai dramatic dintre toate insulele grecești, Santorini este cel mai bine cunoscut pentru orașele de pe stâncă Fira și Oia, care se află pe coasta de vest, cu vedere la caldera adâncă, albastră marină. Realizate din clădiri cubice tipice cicladice, multe dintre ele fiind transformate în hoteluri de tip boutique cu bazine infinite, Fira și Oia sunt considerate destinații romantice, populare pentru nunți și luna de miere. Lucrurile de făcut includ plajă și înot la plajele de nisip vulcanic negru de pe coasta de sud și de est și vizitarea sitului arheologic al Akrotiri, o așezare minoică antică îngropată sub lavă după erupția vulcanică care a creat caldera, în urmă cu 3600 de ani. Insula are un aeroport și este deservită de feriboturi și catamarane din portul Atenei, Piraeus.

 3. Corfu
  Un picior de câine de pe o insulă care unește decalajul dintre coasta albaneză a Adriaticii și Marea Ionică a Greciei, Corfu este cu adevărat chestia broșurilor de călătorie. De-a lungul coastei sale de răsărit și de cotitură, plajele de alabastru precum Pelekas și Chalikounas au o frumusețe izolată, în timp ce orașele vechi din Corfu și Vechiul Perithia izbucnesc cu relicve venețiene, castele anti-pirat și esplanade stropite de soare. Pe teritoriul țării și a teritoriului se dă drumul spre zonele mai nefaste ale Corfu, unde se înalță cu munții păduri de țipiri ascuțite și brazi spanioli, iar sate fermecătoare, cum ar fi Lakones, oferă o bătălie de verdeață în mijlocul verii.
  De la plajele perle ale insulelor din Marea Egee până la dealurile insulei Creta, masivele mitice ale Olympus din nord spre mănăstirile uitate de timp din Athos și străzile pulsatoare ale Atenei moderne, Grecia este în viață cu o gamă cu adevărat eclectică de destinații .
 4. Zakynthos
  Rugged și stâncos Zakynthos se ridică ca o perla strălucitoare de la apele cerulean din Marea Ionică. Colinele alb-cretă își delimitează coastele, care se înalță ca niște bastioane în vest pentru a ascunde pietre precum plaja Navagio (sau Plaja naufragiului, dacă preferați) și peșterile albastre și întunecate ale albastrului nordic. În mijlocul insulei, excursioniștii și căutătorii de aventuri vor descoperi plantațiile de măslini cu picături de brad, rar văzute de vizitatori, în timp ce faimoasele bătălii și brazdele de la Laganas se află în sud-vest; un hotspot de 18-30 de cluburi și baruri cu cocktailuri care se îndreaptă spre o greutate mare în sezonul de vară.
 5. Salonic
  Cel de-al doilea oraș ca mărime din Grecia își face casa într-o adâncitură de intrare pe Marea Egee, în nordul țării. Parțial în plină expansiune comercial port oraș parte centrală elegante centrul istoric oraș plin de viață universitare (există mai mulți studenți aici decât în ​​orice alt loc din Grecia), orașul oferă o adevărată plină de lucruri pentru a vedea și de a face. Centrul a fost în mare parte reconstruit în urma unui incendiu distructiv la începutul secolului al XX-lea și imită acum stilul bizantin al răsăritului, în timp ce arhitectura clasică grecească și balcanică a fost înmormântată în patrimoniul Ano Poli (orașul superior). Călătorii ar trebui să fie siguri că vor sărbătorească expozițiile turnului alb iconic, vor vedea Muzeul culturii bizantine și vor vedea Casa Ataturk aici, toate înainte de a se lăsa în vrac în tavernele și barurile de la Nikis Avenue și Krini.
 6. Chania
  Arculându-și frumos drumul de-a lungul coastelor de coastă din nordul Cretei, Chania ascunde benzi strânse de taverne cretane și restaurante cu pești săritori, sub podeaua acoperișurilor de teracotă și turnul placat cu piatră din farul venețian de pe marginea Medului. Este fără îndoială unul dintre cele mai atractive orașe de pe insulă, amestecând arhitectura turcă și desene italiene de-a lungul superbului său port. Există și relicve otomane și fortărețe care se prăbușesc, ca să nu mai vorbim de niște feluri de mâncare foarte mari – de la verdele de la Creta, până la pâine de pizza Dakos, uleiuri de măsline proaspete uber și, bineînțeles,.
 7. Lefkada

  Este una dintre cele mai cunoscute insule grecești, fiind prima opțiune a turiștilor când vine vorba de litoral. Este singura insulă din Grecia unde poți ajunge fără feribot, deoarece este legată printr-un dig rutier si pod de Grecia Continentală. Aceasta este o insulă muntoasă, plajele fiind înconjurate de stânci abrupte. Dacă te plictisești de plajă, poți închiria scutere, să mergi în croazieră în jurul insulei, iar insula este plină de restaurante cu mâncare tradițională.

 8. Mykonos

  Destinația insulă cea mai plină de farmec din Grecia este Mykonos. Activitățile de după-întuneric se desfășoară pe orașul Mykonos, notat pentru hoteluri de tip boutique șic, restaurante clasice de fructe de mare și locații de muzică live. Alte atracții includ Paraportiani (o biserică cu vopsite în orașul Mykonos) și numeroase plaje nisipoase de-a lungul coastei de sud a insulei (servite atât cu autobuzul, cât și cu taxiul din orașul Mykonos). Insula este deosebit de populară cu celebrități internaționale. Mykonos are un aeroport și este conectat prin feribot și catamaran la portul Atena, Piraeus și Rafina.

 9. Meteora Manastiri

  Unul dintre cele mai neobișnuite lucruri de văzut în Grecia trebuie să fie Câmpia Tesaliei, unde bordelurile stâncoase stâncoase sunt acoperite de mănăstirile vechi de secole ale Meteoriei. Pe lista patrimoniului mondial UNESCO, șase din lista mănăstiri sunt deschise publicului. Trebuie să urcați câteva zboruri de trepte de piatră sculptate în stânci pentru a ajunge la fiecare mănăstire, iar înăuntru veți găsi lumânări strălucitoare, icoane religioase, fresce bizantine și tămâie arzătoare. Orarul de funcționare variază, iar pentru a vedea toate cele șase mănăstiri, trebuie să petreceți cel puțin o zi în zonă. Cel mai apropiat oraș este Kalambaka.

 10. Kefalonia

  Cea mai mare insula a marii Ionice este cunoscuta pentru padurile luxuriante, plajele care iti taie respiratia dar si pentru vinul bun pe care ti-l ofera. Familiile de pe intreaga insula si-au unit fortele pentru a promova soiurile de vinuri locale, precum Robola, si sa iti ofere o experienta inedita care inseamna mai mult decat o simpla degustare de vinuri. De exemplu, Podgoria Haritatos gazduieste festivaluri de muzica si film in fiecare an, intr-un decor rustic si vintage, perfect pentru iubitorii de arta si vinuri alese.

 

 

 

 

sursa: https://www.infoturism.ro/atractii-turistice/10-locuri-de-vizitat-in-grecia/