10.000 de casete din piele pentru ceasuri de lux, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproape 2 milioane de euro, descoperite în P.T.F. Bechet

97

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Bechet au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier care circula pe ruta Turcia-Franța, 10.000 de casete din piele pentru ceasuri de lux care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 12.12.2023, în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, județul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare un cetățean turc, în vârstă de 38 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta diverse bunuri, din Turcia pentru Franța.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunțit, ocazie cu care au descoperit, în compartimentul de marfă mai multe cutii conținând articole de marochinărie, de diferite mărimi, inscripționate cu denumirea unei mărci, susceptibile de a fi contrafăcute. au descoperit, în compartimentul de marfă, 100 de cutii de carton ce conțineau articole de marochinărie, de diferite mărimi, inscripționate cu denumirea unei mărci, susceptibile de a fi contrafăcute.

În urma inventarierii bunurilor de către lucrătorul vamal din cadrul Biroului Vamal Bechet, au rezultat 10.000 de casete din piele pentru ceasuri de lux, în valoare de aproximativ 1.900.000 euro.

Întrucât exista suspiciunea rezonabilă că bunurile sunt contrafăcute, acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către Biroul Vamal Bechet.

În prezent, în cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsuri legale prin unitatea de parchet.