𝗊𝗖 𝗜𝗿𝗶𝗱𝗲𝘅 𝗚𝗿𝗌𝘂𝗜 𝗊𝗮𝗹𝘂𝗯𝗿𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝗜𝘂𝗻𝗲 𝗶̂𝗻 𝗳𝘂𝗻𝗰𝘁̊𝗶𝘂𝗻𝗲 𝘀𝘁𝗮𝘁̊𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗳𝗲𝗿, 𝗰𝗌𝗺𝗜𝗌𝘀𝘁𝗮𝗿𝗲 𝘀̊𝗶 𝘀𝗌𝗿𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗮𝗳𝗲𝗿𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗜𝗿𝗌𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗊𝗠𝗜𝗗 𝗗𝗌𝗹𝗷

269
SC Iridex Group Salubrizare anunță deschiderea stațiilor de transfer, compostare și sortare din județul Dolj începând cu 26 septembrie 2022. Astfel toate stațiile, de transfer și tratare a deșeurilor, construite în cadrul proiectului Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în județul Dolj vor deveni funcționale.
Rolul stațiilor de transfer de la Filiași, Calafat, Băilești și Dobrești, a stațiilor de compostare de la Calafat și Mofleni și a stației de sortare de la Mofleni este acela de a optimiza fluxul de transport al deșeurilor către instalațiile de tratare/eliminare a acestora, precum și creșterea gradului de valorificare a deșeurilor colectate separat de către utilizatorii serviciului de salubrizare din toată aria administrativă a județului Dolj, inclusiv valorificarea deșeurilor biodegradabile colectate separat din mediul urban.
𝗗𝗲𝘀̊𝗲𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗻𝘂 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝗎𝘂𝗻𝗌𝗮𝗶𝗲, 𝗰𝗶 𝗌 𝗿𝗲𝘀𝘂𝗿𝘀𝗮̆ 𝗶𝗺𝗜𝗌𝗿𝘁𝗮𝗻𝘁𝗮̆ 𝗰𝗲 𝗜𝗌𝗮𝘁𝗲 𝗳𝗶 𝘃𝗮𝗹𝗌𝗿𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝘁𝗮̆.
Județul Dolj are o amplă infrastructură de colectare separată, astfel nu ne rămâne decât să învățăm să colectăm separat și să acționăm responsabil. Pentru a schimba un comportament este nevoie de timp, dar mai ales de educație. De aceea SC Iridex Group Salubrizare investește permanent în campanii și proiecte de educație ecologică, informare și conștientizare, însă numai împreună, prin colaborare, sprijin și înțelegere, putem reuși să transformăm cât mai multe cantități de deșeuri în noi resurse.