𝗠𝗮𝗻𝗶𝗳𝗲𝘀𝘁 𝗨𝗠𝗙 𝗱𝗶𝗻 𝗖𝗿𝗮𝗶𝗼𝘃𝗮: 𝗖𝗼𝗿𝗽𝘂𝗹 𝘁𝗮̆𝘂, 𝗣𝘂𝘁𝗲𝗿𝗲𝗮 𝘁𝗮

238
𝟮𝟲 𝗻𝗼𝗶𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗭𝗶𝘂𝗮 𝗠𝗼𝗻𝗱𝗶𝗮𝗹𝗮̆ 𝗮 𝗖𝗮𝗿𝗲𝗻𝘁̦𝗲𝗶 𝗱𝗲 𝗙𝗶𝗲𝗿. UMF din Craiova se implică alături de comunitatea internațională medicală în eforturile de conștientizare a acestei probleme de sănătate și organizează Marșul 𝗖𝗼𝗿𝗽𝘂𝗹 𝘁𝗮̆𝘂, 𝗣𝘂𝘁𝗲𝗿𝗲𝗮 𝘁𝗮.
Oboseala, extenuarea, insomnia, iritabilitatea și dificultățile de concentrare, imunitatea scăzută, intoleranța la frig, depresia, astenia fizică și psihică sunt doar câteva dintre semnele pe care ni le dă corpul să ne anunțe că are nevoie de grija și atenția noastră. Cauza poate fi carența de fier.
Bătrânii, femeile, copiii, sugarii și gravidele sunt grupe de persoane care prezintă risc crescut de anemie feriprivă.
Pe de altă parte, pacienții cu insuficiență cardiacă, BII, boală cronică de rinichi pot prezenta deficit de fier indiferent de prezența anemiei.
𝗩𝗲𝗻𝗶𝘁̦𝗶 𝗽𝗲 𝟮𝟲 𝗻𝗼𝗶𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲, 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟮.𝟬𝟬, 𝗶̂𝗻 𝗠𝗮𝗹𝗹 𝗘𝗹𝗲𝗰𝘁𝗿𝗼𝗽𝘂𝘁𝗲𝗿𝗲, și îi veți întâlni pe studenții UMF din Craiova, care, alături de profesorii lor, medici renumiți, vor distribui materiale explicative, edificatoare, vor prezenta resurse informaționale de încredere, ne vor arăta puterea pe care nu trebuie să o pierdem, anume șansa de a rămâne sănătoși sau de a redeveni sănătoși.
E corpul tău, e puterea ta! Noi suntem alături de tine.