𝐉𝐮𝐝𝐞t𝐮𝐥 𝐌𝐞𝐡𝐞𝐝𝐢𝐧t𝐢 𝐬𝐮𝐛 𝐂𝐨𝐝 𝐆𝐚𝐥𝐛𝐞𝐧 𝐝𝐞 𝐯a𝐧𝐭

387
Începând din această seară, 𝟏 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟐𝟎:𝟎𝟎, județul Mehedinți se va afla sub incidența atenționării meteorologice 𝐂𝐨𝐝 𝐆𝐚𝐥𝐛𝐞𝐧 𝐜𝐞 𝐯𝐢𝐳𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐧𝐬𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚̆𝐫𝐢 𝐚𝐥𝐞 𝐯𝐚̂𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬̦𝐢 𝐯𝐢𝐣𝐞𝐥𝐢𝐢, valabilă până marți seară, 𝟐 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟐𝟐:𝟎𝟎, conform informării transmise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.
În intervalul menționat, vântul va intensificări cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse peste 70…80 km/h. În zona montană ĂŽnaltă, rafalele vor depăși 90…110 km/h.
⚠️ În situația manifestării vântului puternic, cetățenii sunt sfătuiți să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care să le asigure protecţia.
✅ Totodată, parcarea autoturismelor se va face în zone ferite, la distanţă de copaci, stâlpi de electricitate sau alte obiecte care i-ar putea răni prin cădere.
❗️ În situaţia în care persoanele sunt surprinse în zone deschise, trebuie să se îndepărteze rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi să identifice un spaţiu care le garantează protecţia.
ℹ️Dacă se află în autovehicul, trebuie să se îndepărteze, pe cât posibil, de zona în care vântul suflă cu putere și să rămână în interiorul acestuia, purtând centura de siguranţă.
1️⃣1️⃣2️⃣ Să folosească numărul unic de urgenţă 112 doar atunci când viaţa lor sau a altor persoane este pusă în pericol.
ℹ️ 𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑚𝑜𝑑𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑧𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑜𝑑𝑢𝑐𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑢𝑛𝑜𝑟 𝑠𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑔𝑒𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑠𝑎𝑢 𝑎𝑙𝑡𝑒 𝑑𝑎𝑡𝑒 𝑢𝑡𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑚𝑎𝑛𝑖𝑓𝑒𝑠𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑓𝑒𝑛𝑜𝑚𝑒𝑛𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑚𝑒𝑡𝑒𝑜𝑟𝑜𝑙𝑜𝑔𝑖𝑐𝑒 𝑝𝑒𝑟𝑖𝑐𝑢𝑙𝑜𝑎𝑠𝑒 𝑝𝑜𝑡 𝑓𝑖 𝑜𝑏𝑡̦𝑖𝑛𝑢𝑡𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑐𝑒𝑠𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑓𝑖𝑖𝑝𝑟𝑒𝑔𝑎𝑡𝑖𝑡.𝑟𝑜 𝑠𝑎𝑢 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑚𝑒𝑑𝑖𝑢𝑙 𝑎𝑝𝑙𝑖𝑐𝑎𝑡̦𝑖𝑒𝑖 𝐷𝑆𝑈, 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑓𝑖 𝑑𝑒𝑠𝑐𝑎̆𝑟𝑐𝑎𝑡𝑎̆ 𝑔𝑟𝑎𝑡𝑢𝑖𝑡 𝑑𝑖𝑛 𝐺𝑜𝑜𝑔𝑙𝑒 𝑃𝑙𝑎𝑦 𝑆𝑡𝑜𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝐴𝑝𝑝𝑆𝑡𝑜𝑟𝑒.