𝐈𝐒𝐔 𝐌𝐞𝐡𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭̦𝐢 𝐚 𝐝𝐚𝐭 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭𝐮𝐥 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐃𝐞𝐬𝐜𝐚𝐫𝐜𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞 𝐀𝐜𝐨𝐫𝐝𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐀𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫 𝐂𝐚𝐥𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭

317
Astăzi, 14 iunie, a avut loc 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐝𝐞𝐫𝐞 a Competiției de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat, urmată de ședința tehnică.
Inspectorul șef al ISU Mehedinți, colonel Marius-Cristi Gogîltan, le-a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea acestei competiții, precum și partenerilor care au susținut această activitate. De asemenea, acesta le-a transmis echipajelor participante mult succes, fiind convins că toți colegii vor avea parte de un schimb de experiență valoros, din care să extragă o serie de bune practici.
Festivitatea de deschidere a competiției s-a desfășurat în prezența prefectului județului Mehedinți, domnul Isuf Constantin Alin, dar și a reprezentanților instituțiilor partenere.
Echipaje reprezentative ale inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Mehedinți, Argeș, Dolj, Gorj, Olt și Vâlcea se vor ĂŽntrece pe parcursul a două probe – Descarcerarea din vehicule și Acordarea primului ajutor calificat.
Etapa zonală se va desfășura în parcarea centrului comercial situat pe Aleea Constructorului nr. 1 și va avea următorul program:
➡️ joi, 15 iunie, începând cu ora 08:30, se va da startul competiției – etapa I;
➡️ vineri, 16 iunie, începând cu ora 08:30, echipajele se vor întrece în etapa a II-a competiției, ce se va încheia cu festivitatea de premiere.
Prin organizarea acestor concursuri se urmărește îmbunătăţirea pregătirii în domeniul situațiilor de urgență, atât în ceea ce privește procedurile folosite pentru descarcerare, cât şi a acordării primului ajutor calificat, în scopul salvării de victime și reducerii timpului de răspuns în situații limită.