This page was exported from STARE DE FAPT [ http://staredefapt.ro ]
Export date: Fri Sep 21 5:46:35 2018 / +0000 GMT

Viorica Dăncilă desemnată premier de președintele României
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, că a decis să mai dea PSD o şansă şi să o desemneze premier pe Viorica Dăncilă. ”Am ascultat şi am citit cu atenţie toate  opiniile şi argumentele şi le-am cântărit, fiindcă acum trebuie să decid. Dar ce fel de decizie este aceasta pe care trebuie să o iau?

În primul rând, această decizie trebuie să fie conformă cu Constituţia şi cu deciziile CCR în materie de desemnare şi aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. În Parlament, după consultări, îmi e foarte clar, PSD dispune de o majoritate, şi atunci, cântărind toate argumentele, ţinând cont de situaţia concretă din Parlament, am decis să dau PSD încă o şansă şi să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă.

Dar, acum, PSD trebuie să performeze. Românii au mari aşteptări. Şi eu am mari aşteptări. PSD a promis şi în campania electorală şi după campanie lucruri importante. PSD a promis salarii, pensii, şcoli, manuale, spitale, infrastructură, dar până acum prea puţin s-a realizat. Acum, PSD trebuie să dovedească că ce a promis face.

Avem, la un an de la alegerile parlamentare care au fost câştigate de PSD, două guverne PSD eşuate. Acum, primesc şansa de a dovedi că ştiu ce vor şi ştiu cum se face.

Președintele PSD Dolj, Claudiu Manda i-a transmis felicitări noului prim-ministru. ”O felicit pe doamna Viorica Dăncilă și sunt convins că va fi un premier foarte bun, care va avea ca prioritate România, românii și programul de guvernare votat de aceștia.

Noi, la Dolj, am încurajat, am sprijinit și am promovat în funcții de conducere femeile și nu au dezamăgit”, a afirmat senatorul Claudiu Manda, președintele Comisiei de Control a SRI.

 

 


Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com