Părintele ajutor de educatoare de Ziua Educației la Grădinița CĂSUȚA CU POVEȘTI

480

3Pe 5 octombrie, in intreaga lume, se sarbatoreste Ziua Mondiala a Educatiei. Evenimentul tine sa ne reaminteasca faptul ca o educatie de calitate reprezinta cheia unei reusite profesionale.

Cu ocazia acestei zile la Gradinita CĂSUŢA CU POVEŞTI  a fost lansat proiectul educativ: PĂRINTELE AJUTOR DE EDUCATOARE – EDIŢIA a II – a.

După cum bine se stie, familia este factorul primordial in educarea unui copil si educatia incepe in familie de aceea legatura dintre gradinita si mediul familial va trebui sa se intrepatrunda.

Scopul proiectului: colaborarea dintre familie si gradinita pentru o implicare cat mai activa in procesul de formare a prescolarului.

Prin intermediul acestui proiect li se oferă părinţilor oportunitatea de a participa activ şi direct la programul instructiv – educativ, fiind membri ai echipei educative, iar educatoarele  au şansa de a-i avea alături ca sprjjin în demersurile didactice . Părintele are posibilitatea de a cunoaşte nivelul de pregătire al copilului, abilităţile dobândite, comortamentul şi atitudinile în situaţiile de învăţare şi joc, modul de relaţionare cu ceilalţi copii, metodele şi procedeele folosite în grădiniţă.

Părintele – ajutor de educatoare primeşte responsabilităţi de a realiza tema propusa în centrul unde lucrează copiii, de a crea atmosferă destinsă şi plăcută în activitate.

Avantajele acestui proiect sunt vizibile, atât pentru părinţi, cât şi pentru educatoare şi grădiniţă.

Pentru părinţi:

  • Învaţă să-şi cunoască copilul în relaţia cu alţii
  • Face cunoştiinţă cu prietenii copilului
  • Poate extinde procesul de învăţare şi acasă
  • Învaţă mai multe despre dezvoltarea copilului
  • Cunosc modul de participare şi de manifestare în colectiv al copilului
  • Părinţii pot colabora între ei în luarea deciziilor privind interesele comune în activitatea din grădiniţă

Pentru educatoare:

  • Cunoaşte mai bine familia
  • Sprijin în actul educţional, tinand cont ca fiecare copil este diferit
  • Se stabilesc relaţii mai apropiate şi mai deschise între educatoare şi părinţi

Participarea ca părinte voluntar sau ajutor de educatoare a căpătat un sens pozitiv în aşa fel încât nu este o obligaţie, ci o activitate plăcută, desfăşurată şi din proprie iniţiativă.

Considerăm ca este un proiect de succes care contribuie la realizarea ţintei strategice a proiectului de dezvoltare al grădiniţei pe termen mediu şi lung: DEZVOLTAREA PARTENERIATULUI GRĂDINIŢĂ  – FAMILIE şi misiunea noastră SĂ FORMĂM ÎMPREUNĂ CEI 7 ANI DE-ACASĂ va fi cu uşurinţă îndeplinită.

PROF. COCOŞILĂ MARIANA

DIRECTOR, RADU CLAUDIA

GRĂDINIŢA CU P.P. CĂSUŢA CU POVEŞTI

Părerea părinților

Copilăria este un tărâm magic. Nu știm când și unde începe și nu știm când și unde se termină.Este o lume fermecată,duioasă,lină în care orice se poate întâmpla. Absolut orice! Este vârsta la care suntem cel mai aproape de Dumnezeu și de toate tainele existenței.

Azi e o zi plină de emoție și de bucurie,o zi plină de frumos. M-am trezit nerăbdătoare ca atunci când eram copil și plecam în excursie. Sunt copleșită că mă aflu în mijlocul ”Fluturașilor”, implicit în preajma puiului meu ,fapt pentru care mulțumesc conducerii,doamnei director -Claudia Radu-doamnelor educatoare:Cristina Bărțăgui și Mariana Croitoru și nu în ultimul rând copiilor care au fost foarte receptivi.

Tot respectful pentru aceasta gradință care implică în foarte mute activități parinții,pentru a fi în mijlocul copiilor, pentru a vedea si a mulțumi educatorilor pentru efortul depus zi de zi la formarea și educarea micuților nostri.

5 octombrie 2017

Părinte: Sotea Anghel Izabela  la grupa Mijlocie B ”Fluturașii„

Astăzi de ”Ziua internațională a educației ”, grădinița la care este înscrisă fiica mea,a organizat o întâlnire cu părinții și am participat la o activitate a clasei -pictură.

De la începutul anului școlar s-a observant un progres în dezvoltarea fiicei mele ,fapt pentru care le mulțumesc educatoarelor și tuturor persoanelor care au grijă de copii.

Voinea Costinela

M-a surprins plăcut activitatea organizată în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit ”Căsuța cu Povești” în care copii au fosr îndrumați de doamna educatoare cum să picteze correct. Au pictat fiecare așa cum s-a priceput, dar totul a ieșit foarte frumos. Activitățile zilnice sunt variate ,în fiecare zi nepoțica mea , Daria Onicală, vine cu lucruri noi învățate. Ca părinți și bunici ne felicităm pentru alegerea făcută în privința grădiniței.

Dorina Onicală (bunica)

Astăzi ne-am petrecut timpul în preajma celor mici ,un proiect minunat deoaece nu avem ocazia să-I supravegem tot mereu . Am luat parte la pictarea planșei cu ocazia ”Zilei educației”. Copiii s-au escurcat minunat.

„Ziua Educației”, o zi special pentru preșcoari,școlari,educatori,învățători,profesori,cât și pentru noi părinții. O zi în care putem participa la activități alături de copilașii noștri.

Activitatea de astăzi este o idee interesantă ,pentru că ne permte să observăm atât interacțiunea dintre preșcolari ,cât și preșcolari și cadre didactice.De alfel putem observa și nivelul de pregătire .Per total activitatea a fost una reușită și sperăm că vor urma și altele.

Activitatea desfășurată astăzi în cadrul grădiniței  ne oferă posibilitatea să participăm alături de copiii nostril la numite activități,în care ne putem observa copilul . Este o metodă foarte bună să știm ce se petrece în fiecare zi. Să sperăm că vom participa și în viitor la astfel de activități.

Acest program ”Părintele ajutor de Educator” este unul educative, atât pentru copii ,cât și pentru părinți. Faptul că fac activități pe placul copiilor este un lucru extraordinar deoarece prind mai multă încredere în ei având părintele aproape. Colaborarea dintre grădiniță și familie este foarte importantă și constructive emotional și educative.Atât cadrul didactic cât și copilul sunt implicați în activități plăcute care ajută în dezvoltarea lor socio-emoțională.

Șerban Georgeta

Numele meu este Armășelu Loredana și am participat la acest program. Mi se pare foarte interesant,am putut observa ce munca are de făpcut doamna educatoare.

Mi se pare foarte util deoarece colaborarea dintre părinte și grădiniță are impact pozitiv asupra copiilor.O cât mai bună colaborare înseamnă copil fericit- părinte fericit.