Noul PNL nu are program de guvernare, ci doar o dorință arzătoare de a ajunge la putere

388

Deputatul PNL, Alina Gorghiu, participa la audierea ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, la Comisia parlamentara de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de acest minister pentru organizarea "Zilei Tineretului'", in BucurestiAlina Gorghiu, copreședinte al noului PNL, într-un interviu din România Liberă vorbește despre agenda partidului și despre pașii pe care îi face pentru da jos Guvernul Ponta.

La întrebarea dacă negociază cu cei de la UNPR pentru debarcarea lui Ponta, Alina Gorghiu a dat următorul răspuns:

”RL: Aveți discuții și cu UNPR?

A.G.: Până acum nu am demarat nici un fel de discuții cu colegii din UNPR.

RL: Veți avea?

A.G.: Da, cu absolut toți parlamentarii care vor înțelege că un vot pentru moțiunea de cenzură este un vot pentru a da jos un guvern ilegitim. Dar nu vom negocia voturi contra funcții”.

Două chestiuni:

  1. Noul PNL, prin vocea liderilor, le cere partenerilor de guvernare ai lui Victor Ponta să trădeze.
  2. Guvernul Ponta nu poate fi numit ”ilegitim” atâta timp cât a mers în fața Parlamentului României și a primit un vot de încredere.

Unii pot comenta că și PSD, în 2012, i-a convins pe cei de la UNPR să trădeze Guvernul Ungureanu. Este adevărat. UNPR a devenit un fel de ”soluție imorală”! Dar așa stand lucrurile să nu ne mai amețească noul PNL cu texte despre cât de bine și frumos își doresc ei să guverneze.

Este clar că nu au un program, o viziune sau intenția de a face lucrurile mai bine în România, ci își doresc puterea. Ce să facă la putere? Ce au mai făcut: jaf din bani publici:

(”Recunosc şi admit că am acceptat să finanţez partidul şi acţiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic şi pentru a-mi menţine funcţia de ministru, dar şi poziţia în conducerea centrală a PDL… pot confirma adevărul că toţi politicienii care au acces la funcţii publice au plătit sume importante de bani pentru acest deziderat. (…) Mai precis, în cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat aceşti bani din fonduri personale, legale şi le-am recuperat parţial, în modalitatea expusă de Claudiu Florică, Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan. Practic, eu trebuia să particip la campania prezidenţială din 2009, cu suma de 4 milioane de euro. Ştiind că nu dispun de această sumă, Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan, persoane interesate în derularea în continuare a contractului de licenţiere Microsoft, mi-au propus să închei contractul în condiţiile impuse de ei, cu firme susţinute de Claudiu Florică şi, în contrapartidă, ei să plătească la partid 2 milioane de euro şi să contribuie la campania prezidenţială cu alte 2 milioane de euro”, declaraţii Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Boc).