Muzeul Olteniei continuă seria evenimentelor cultural-educative

0
4

afisMirelaÎn data de 29 martie, ora 13.00, la sediul Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova,  se deschide un nou eveniment cultural-educativ din cadrul proiectului MUZEUL – O ŞCOALĂ ALTFEL, finanțat de Consiliul Județean DoljDe această dată este vorba de conferința „SAVANȚI AI ROMÂNIEI – GENII INOVATOARE ÎN ȘTIINȚE BIOLOGICE, EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ”.

Conferința este adresată publicului de toate categoriile și vârstele și se va derula în mai multe ediții. În prima ediție vor fi evocate două personalități apropiate ca origini și anvergură științifică: Grigore Antipa și Emil Racoviță. Detalii despre viața și activitatea celor doi savanți vor fi expuse prin mijloace multimedia, de către doi invitati de la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipaˮ, respectiv d-na dr. Angela Petrescu și dl. dr. Iorgu Petrescu, cercetători consacrați, cu un bogat palmares științific și cultural-educativ.

Printre beneficiarii acestei conferințe s-au anunțat studenți ai Facultății de Horticultură și Științe din Craiova și elevi craioveni de la C.N. “Elena Cuza” (coordonați de prof. Leila Podeanu), C.N., “Carol I” (profesor coordonator – Carmen Georgescu) și C.N Economic “Ghe. Chițu” (prof. coordonator Rodica Vladu).

CONFERINȚA este organizată de muzeograf dr. Mirela Sabina Ridiche și are ca deziderat redescoperirea valorilor și resurselor umane ale țării noastre, precum și a beneficiilor rezultate din cunoaştere, instruire temeinică și o bună organizare.

   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × five =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.