Latino Festival “One week-end to remember”, ediţia a II-a, în perioada 4-6 mai 2018

0
3

latino partyFestivalul internațional « One Week-end to Remember» editia a 2-a va avea loc la Craiova in 4-6 Mai 2018 si e unul din cele mai mari evenimente latino din Romania si cel mai mare din Oltenia. Festivalul va reuni in acelasi loc campioni internaționali si national, dansatori profesionisti si amatori, de kizomba, bachata, salsa, semba, rueda de casino și afro-house. Intreg week-end-ul va da o șansa tuturor sa participe si sa evolueze langa dansatori profesionisti din țara si din lume si este ocazia perfecta ca acestia sa-si intalneasca idolii.

Craiova are fara doar si poate o comunitate activa a iubitorilor de social dance. Muzica specifica, dansul privit ca un sport in toata regula, prin care susținem o sanatate perfecta, dar si cadrul prietenos in care se desfasoara evenimentul fac din acesta cea mai buna alegere de a-ti petrece un sfarsit de saptamana. Orasul nostru va deveni tot mai vizibil pe harta mondiala a dansurilor latino americane si acesta va fi un alt motiv pentru a ne continua activitatea.

Unii dintre cei mai reuniti DJ, MC de profil si fotografi profesionisti din tara si din afara Romaniei, au raspuns pozitiv invitatiei noastre si vor condimenta atmosfera intregului eveniment. Cele peste 45 de ore de cursuri si petrecerile specifice vor avea loc la Casa de Cultura a Studentilor din Craiova, aceeasi gazda a evenimentului ca si la prima editie desfasurata in 2015. Show-urile performerilor vor avea loc in centrul Craiovei in aer liber, pentru a da sansa craiovenilor de a trai un moment pentru care altii calatoresc mii de kilometri.

Printre cei mai importanti artisti internationali prezenti la eveniment:

*Kwenda Lima (Portugalia) : e pentru prima data in Craiova si pentru a 4-a oara in Romania. S-a nascut in Capul Verde si este un dansator, un coregraf si un instructor implinit. Cu mai mult de 10 ani de experienta in a preda Kizomba si dansuri traditionale din Capul Verde, este in momentul de fata cel mai cautat instructor Kizomba din lume din cauza stilului sau inconfundabil, al muzicalitatii exceptionale si al cursurilor sale de Kaizen Dance (r) prin care atinge inimile tuturor celor prezenti. Carisma si generozitatea sa ca instructor si mai ales ca om este o adevarata sursa de inspiratie pentru cei care ajung sa il cunoasca! Vine insotit de o echipa de 3 instrumentisti traditionali si impreuna vor aduce muzica si dansul trational din Capul Verde.

*Miguel E Susana (Portugalia) : Sunt pentru prima data in Romania, ambii sunt nascuti in Lisabona, Miguel a pasit in lumea dansului inca de la 16 ani pe ritmuri afro-braziliene si capoeira; kizomba fiind unul dintre stilurile pe care le-a invatat datorita tuturor influentelor culturale angole care erau în jurul sau inca din copilarie. Susana intrat in lumea dansului inca de la varsta de 10 ani, dansand aria traditionala portugheza.

In 2008, s-au intalnit la o scoala de dans numita BSM Academia cand Miguel dorea sa invețe salsa si, dupa trei ani de dans impreuna, au început predea cursuri de kizomba si Semba(un alt stil traditional angolez). Astazi, predau ateliere de lucru si dau spectacole in intreaga lume.

*Ana Zidaru & Ionut Zmfirescu (Romania) – este una dintre putinele dansatoare din Romania, nascuta in Craiova, care au reusit sa se remarce pe scenele internationale ale lumii salsa. Si-a inceput cariera in lumea dansului la 3 ani, cand parintii au inscris-o la cursurile de balet ale unei scoli din Craiova, a continuat baletul si in gimnaziu, a cochetat si cu dansul sportiv si in clasa a XI –a a fost la primul curs de bachata in Bucuresti . Pentru Ana, totul a luat amploare atunci cand, dupa ce s-au cunoscut la Varna in 2011, a fost remarcata si ulterior a participat la mai multe auditii pentru a deveni partenera unui personaj consacrat la nivel mondial, Johnny Vazquez, “El principe de la salsa” Ana isi petrece foarte mult timp calatorind prin lume si colaboreaza in continuare cu Johnny. La festival vine insotia de Ionut Zamfirescu, alaturi de care colaboreaza de mai bine de 2 ani.

*Fadi K & Julia (Anglia): e pentru prima data in Craiova si pentru a 3-a oara in Romania. Fadi ste unul dintre numele de renume din lumea pasionatilor de salsa. A descoperit acest stil de dans in 2002 si ulterior a inceput sa-l predea in toata Marea Britanie si in strainatate. El colaboreaza cu unele dintre cele mai mari nume din întreaga lume, fie ca vorbim de dansatori, cantareti sau DJ; colaboreaza cu diverse organizatii precum Colegiul Latin din Marea Britanie, Școala Salsa din Malta, Explozia Salsa, Salsologie, LatinTR Turkey si WR Talent si este fondatorul companiei de dans FK și directorul artistic al scolii LA RUEDA DEL MUNDO.

*Ruddy & Audrey (Franta) – unul dintre cele mai indragiti performeri si instructor de kizomba si semba din lume. Este in Craiova pentru a 3-a oara. Am colaborat mai multe proiecte in Craiova (2015, 2016) cat si in Bucuresti (2016).

*Domenico Cinisi & Iren Zavarin (Italia) – sunt pentru prima data in Craiova, au mai participat la diverse evenimente organizate in tara de cand au inceput colaborarea – 2017.

Scoli de dans cu traditie din Romania au confirmat participarea la eveniment si vin din toate colturile tarii pentru a-i invata pe toti cei prezenti elemente si combinatii intre acestea, care ii vor ajuta sa evolueze in fascinanta lume a dansului social : Sonrisa Dance Center -Cluj Napoca, Step In2 Salsa -Brasov, Corazon Latino Dance School – Bucuresti, Salsa Picante – Brasov, Good Mood – Bucuresti, Latin Dance – Bucuresti, Dance Xplosion – Sibiu, Kizz DC- Bucuresti, HeartBeat Kizomba – Timisoara, Passos Latino – Bucuresti, Salsa Factory- Bucuresti, Salsa with Attitude- Timisoara, Dansatorii Anonimi – Iasi, IDance Studio- Bucuresti.

Fiecare seara a evenimentului va avea petreceri care se vor incheia in zori, iar muzica va fi asigurata de unii dintre cei mai buni Dj de profil din tara: Dj Andy, Dj Martinelli, Dj Romy, Dj Shadaw, Dj Zoe, Dj Marian, dar si din afara tarii : Dj Ruddy – Franta, Dj Fadi K – Anglia.

Invitate la eveniment sunt toate scolile de dans de profil locale, nationale, iar confirmari de participare vin din toare colturile tarii (Bucuresti, Ploiesti, Pitesti, Rm.Vilcea, Sibiu, Brasov, Cluj Napoca, Timisoara, Baia Mare, Iasi, Satu Mare… si nu numai), dar si din afara granitelor (Bulgaria, Anglia, Franta, Italia… etc).

Promovarea evenimentului a inceput inca din 2017 la toate festivalurile si congresele de profil din tara si o parte din cele desfasurate in afara granitelor unde am participat, dar si in mediul online la cele care sunt promovate astfel.

Prima editie a fost un real succes, iar anul acesta ne asteptam canumarul participantilor sa depaseasca 1000 de persoane, iar cei al celor implicati indirect (prin mediul online si nu numai) cu siguranta va trece de 15000 de persoane.

   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.