Filiași, polițiștii, Facebook-ul și goana după like-uri

1169

politiaFiliași este un orășel așezat de o parte și alta a drumului European, la granița cu județele Gorj și Mehedinți. Se confruntă cu o serie de probleme specifice perioadei pe care o traversăm, cu unele străzi încă neasfaltate, cu unele distruse de unele firme de construcții care au introdus canalizare și încă nu le-au refăcut, cu asociații de locatari care au datorii imense la Compania de Apă Oltenia, cu blocuri neizolate termic, fără sistem centralizat de termoficare încă din anul 2000… etc.

Dacă mai pui și faptul că din 1990 până în 2014 cei aleși în fruntea urbei nu preau au avut treabă cu administrația locală, cu dezvoltarea orașului și atragerea de investitori, atunci tabloul este complet. Nu este singurul orășel din România care se confruntă cu asemenea probleme.

Pe acest fond, o pagină de Facebook care atrage atenția administrației publice locale asupra unor probleme existente la nivelul localității, nu poate fi decât binevenită. Oameni, care în timpul lor liber, merg prin oraș, caută, sesizează,  fotografiază și postează. Ce să le spui decât jos pălăria?!

Ori tocmai aceasta este problema. În spatele acestei pagini sunt niște polițiști, iar majoritatea pozelor și filmărilor sunt realizate în timpul serviciului. Atenția acestora nu mai este focusată pe cetățean, pe ”Siguranță și încredere”, ci pe realizarea de materiale care să le aducă audiență pe Facebook. Din păcate s-a ajuns ca să primeze like-ul în detrimentul datoriei.

Mai mult decât atât, linia dintre informare, dezinformare și șantaj la adresa autorităților publice locale fiind foarte subțire, ea a început să fie uneori depășită, culmea în numele adevărului și dreptății, ori, în acest caz, vorbim de cu totul altă situație.

Se pare că șeful Poliției din Filiași știe de această situație. Cum se laudă polițiștii în sediul Poliției Filiași cu presiunea creată asupra autorităților locale este deja cunoscut.

Nu cred că are cunoștință despre toate aceste chestiuni șeful IPJ Dolj, poate ar trebui.

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile și cât se va îngroșa această linie dintre informare, dezinformare și șantaj la adresa autorităților publice locale din partea unor angajați ai unei instituții de forță a statului român.