Fermierii doljeni sunt așteptați la sediul centrului județean sau la centrele locale APIA pentru a depune cererile unice de plată pentru anul 2018

0
3

apia1Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Dolj  reamintește că termenul limită de depunere a Cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2017 este data de 15 mai 2018.

 

Tototată informează potențialii beneficiari că se vor primi cereri unice de plată aferente Campaniei 2018 atât Sâmbăta, 5 Mai cât și Duminică 6 Mai 2018. Astfel, Centrul Județean și Centrele Locale din subordine vor lucra sâmbătă și duminică, cu program normal, in intervalul 8:30-14:30.

 

Rugăm fermierii doljeni să se prezinte la APIA în vederea depunerii cererii unice de plată până la data limita prevazută de lege. 

Facem precizarea că până astăzi, 3 Mai 2018 s-au înregistrat 26 800 cereri in sistem, respectiv  73 % din totalul estimat.

Reamintim că în conformitate cu calendarul de lucru aprobat prin Ordin al Ministrului Agriculturii și dezvoltării Rurale, au mai ramas doar 12 zile până la încheierea campaniei de depunere a cererii unice aferente Campaniei 2018 ce se depun în intervalul 1 martie – 15mai 2018.

Adresăm pe această cale rugămintea ca instituțiile implicate, primăriile de pe raza județului Dolj, să vină în sprijinul potenţialilor beneficiari în ceea ce privește eliberarea adeverințelor conforme cu Registrul Agricol într-un mod cât mai eficient, astfel încât toți fermierii doljeni să poată să-și depună cererile de sprijin până la termenul limită.

Inainte de a se prezenta la centrele APIA, fermierilor li se recomanda sa verifice in Registrul Agricol situatia terenului pe care il utilizeaza, aceasta verificare putand fi facuta la primaria pe raza caruia se afla suprafata agricola. In cazul crescatorilor de animale, se recomanda verificarea daca datele acestora sunt actualizate in Registrul National al Exploatatiilor (RNE). Aceasta verificare se face la mediul veterinar concesionar, la asociatia de crescatori sau in propriile evidente in cazul utilizatorilor SNIIA. ”Inainte de a semna, verificati inca o data Cererea Unica de Plata pentru sectorul vegetal si zootehnic”, mai recomanda oficialii APIA.

Programul prelungit vine ca o măsură de sprijin pentru evitarea aglomerației și a întârzierilor în depunerea cererilor și conduce la diminuarea timpului necesar fiecărui fermier la completarea și depunerea cererii unice de plată.

În eventualitatea în care programarea inițială nu a putut fi respectată îi rugăm pe acestă cale pe cei care să află în această situație să se prezinte la centrele APIA Dolj de care aparțin.

Pentru mai multe delalii referitoare la depunerea cererilor unice de plată în Campania 2017 și informații legate de programul prelungit pentru această perioadă puteți contacta Centrul Județean  sau Centrele locale APIA Dolj, conform datelor de contact din Anexa.

   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 − three =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.