De la pictură la sculptură cu Tiberiu Murșa. Primul vernisaj al artistului la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”

791

20160803_115756 (Copy)Artistul Tiberiu Murșa, prezent în Craiova în cadrul Simpozionului Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene”, vă prezintă sâmbătă 13 august  o inedită expoziție de pictură la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”.

Ardelean la origini, doljean prin alianță și intalian de domniciliu Tiberiu Murșa a reușit să se dezvolte artistic pe mai multe planuri. Talentul i-a deschis pânza spre pictura hiperrealistă iar lumea i-a deschis piatra spre desăvârșire.

Prima lucrare a lui Tiberiu Murșa în România va fi expusă la Craiova

Sculptorul Tiberiu Murșa va dărui Craiovei prima lucrare românească am putea spune. Artistul nu a mai expus și nu a lucrat pentru clienți români până la participarea la Simpozionul „Drumuri Brâncușiene”.

„Am urmărit edițiile trecute ale Simpozionului de Sculptură din Craiova și mi-am dorit să las și în România o lucrare de a mea, eu de 22 de ani lucrez și locuiesc în Italia și acolo sunt expuse toate lucrările mele. În cadrul ediției de anul acesta a Simpozionului am decis să merg direct la țintă. Voi realiza un bust al marelui poet Adrian Păunescu înfățișându-l pe aceasta citind dintr-o carte. Voi adăuga câteva versuri, încerc să redau cât de bine pot realitatea creatorului Păunescu”, a declarat sculptorul Tiberiu Murșa.20160803_115458 (Copy)

„Sant Valentino”, sfântul ce i-a adus faima peste hotare

Vorbim de hotarele Italiei pentru că în favoarea aceastei țări a pierdut România încă o valoare. Tiberiu Murșa lucrează în peninsulă de 22 de ani de când și-a părăsit locurile natale pentru un vis la o viață mai bună.

Cea mai importantă sculptură a artistului este expusă în Trevi, lângă biserica cu același nume. „Sant Valentino” este o sculptură amplă, masivă de peste trei metri, impunătoare nu doar vizual ci și din punct de vedere al complexității artistice.  Acesta sculptează în mare parte elemente de natură reliogioasă, îngeri, basoreliefuri dar face și comenzi mai neobișnuite în fucție de dorințele clienților.

Pictorul de biserici din Ardeal

Pictorul Tiberiu s-a născut î copilărie pe meleaguri mureșene. Acolo cu prima pensulă a resușit să facă cunoștință cu această latură deosebită, să intre în lumea de dincolo de pânză. „Desenam pe unde apucam, am mers și la Școala de Arte din Târgu Mureș, am terminat și Liceul de Artă apoi am căutat o slujbă și am ajuns să pictez biserici pentru Patriarhia Română. După anii 1990 am descoperit sculptura în marmură în Italia dar pictura a rămas în sufletul meu și atunci când am puțin timp liber îl dedic pensulei”, a mai spus artistul.

Pe data de 13 august va avea loc primul verinsaj a pictorului la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, aceasta a adus o colecție impresionantă de tablouri realizate în tehnica fotorealismului printre care și un omagiu adus Simpozionului „Drumuri Brâncușiene”, un portret al marelui Constantin Brâncuși.