Craiova a intrat în epoca medievală în acest sfârșit de săptămână

401

spectacol.2jpgBănia a fost încă o dată capitala culturală a țării în acest sfârșit de săptămână sărbătorindu-se Zilele Mihai Viteazu.

Craiovenii s-au bucurat de numeroase evenimente centrul vechi al orașului fiind punctul zero al acestor zile. Municipalitatea și Casa de Cultură ”Traian Demetrescu” au pus la punct o serie de manifestări artistice.

Copii au fost cei mai încântați de prezentarea de arme, spectacolele de dansuri şi lupte, spectacolele tematice organizate de Asociaţia „Ordinul Cavalerilor de Mediaş”. În centrul orașului au fost organizate turniruri, demonstraţii şi concursuri ad hoc de tir cu arcul, pictură live interactivă cu tematică istorică, realizată de elevii Liceului de Artă „Marin Sorescu”, concurs de sosii „Mihai Viteazul”, cu premii. Ziua de sâmbătă a fost înceiată cu un spectacol interactiv de dansuri, oferit de căluşarii Ansamblului Folcloric Romanaţi al Centrului Cultural Caracal şi dansuri tradiţionale din zona Thessaliei, oferite de Ansamblul „Irini” de dansuri tradiţionale greceşti al Comunităţii Elene din Craiova.

Duminică, 22 mai, craiovenii au avut ocazia de a participa la carnavalul-concurs cu paradă de costume medievale. Personalități ale orașului dar și simpli cetățeni au purtat costume impresionante evocând o perioadă atât de dragă din istoria noastră. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a purtat în acest an o ie, amintind-le craiovenilor de frumusețea obiceiurilor și tradițiilor românești.lia zilele m viteazu

Festivalul medieval s-a înceiat cu un concert de muzică medievală susţinut de trupa de punk acustic folcloric medieval: Ad Hoc (Sergiu „Corbu” Boldor (vioară, mandolină, voce şi poveşti), Igor Antoniuc „Făt-Frumos” (chitară, voce), Andrei Nagy „Vampiru`” (violoncel), Corina Gheorghe (vioară) și Roxana Zanga (tobe).