Bucurie în Mișcare România, ediția a VII-a 5 mai – 10 iunie 2018

0
4

Între 5 mai și 10 iunie 2018, Asociația 11even în parteneriat cu Kaufland România, organizează organizează o nouă ediție a programului Bucurie în Mișcare România. Anul acesta, cele 12 orașe gazdă ale evenimentelor Bucurie în Mișcare au fost desemnate în urma competiției naționale “Alege mișcarea azi”. În cadrul acestui concurs, zeci de mii de persoane din 24 de comunități și-au susținut orașul prin imagini și clipuri în care surprindeau bucuria mișcării. Unul dintre cele 12 orașe câștigătoare este și Craiova, așa că între 1-2 iunie, în Piața Mihai Viteazu are loc un eveniment extraordinar, care aduce împreună deopotrivă copii și adulți care iubesc mișcarea, dar și promotori ai sportului din oraș.

 

“Bucurie în Mișcare este un spațiu care integrează idei de jocuri și metode simple de a face mișcare, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie. Mesajul îndemn de anul acesta este chiar “Alege mișcarea azi”, iar prin ceea ce integrăm în cadrul proiectului nostru, încercăm să inspirăm copiii și tinerii ca în mod regulat să își creeze oportunități de mișcare care să le aducă bucurie”, declară Paula Șipoș, coordonator național al programului.

 

În cadrul evenimentului Bucurie în Mișcare Craiova, organizatorii pregătesc pentru cei prezenți un spațiu destinat mișcării cu foarte multe activități. Agenda evenimentului este următoarea:

 

VINERI, 1 iunie 2018:

Piața Mihai Viteazu

Ora 10 – 11     Fitness (demonstrație/inițiere)  cu  4Moving

Ora 10 – 12     Careul Olimpic cu AWANA Craiova

Ora 10 – 13     Pictură – Liceul de Artă Marin Sorescu

Ora 10 – 13     Pictură / atelier creație – Palatul Copiilor și Asociația Little People Romania

Ora 11 – 12     Karate (demonstrație/inițiere) – CS MEIYO Craiova

Ora 12 – 13     Dans (demonstrație/inițiere) – Fabrica de dans

Ora 15 – 20     Pictură / atelier creație – Palatul Copiilor și Asociația Little People Romania

Ora 16 – 17     Spectacol Palatul Copiilor

Ora 16 – 17     Tenis (demonstrație/inițiere) – CS Tenis Lucian

Ora 17 – 18     Fitness (demonstrație/inițiere) – 4Moving

Ora 18 – 19     Dans (demonstrație/inițiere) – Dynamyc Salsa

 

SÂMBĂTĂ, 2 iunie 2018:

Piața Mihai Viteazu

Ora 8 – 13       Crosul Ziua Olimpică

Ora 10 – 16     Dans aerobic (demonstrație/inițiere)  – Extreme Aerobics

Ora 10 – 12     Careul Olimpic – AWANA Craiova

Ora 10 – 13     Pictură – Liceul de Artă Marin Sorescu

Ora 10 – 13     Pictură / atelier creație – Palatul Copiilor și Asociația Little People Romania

Ora 11 – 12     Aero Dance (demonstrație/inițiere) – ND Studio

Ora 12 – 13     Karate  (demonstrație/inițiere) –  CS Washi Craiova

Ora 15 – 20     Pictură / atelier creație – Palatul Copiilor și Asociația Little People Romania

Ora 16 – 18     Volei – demonstrații – ACSV Școala de Volei Craiova

Ora 16 – 17     Fitness (demonstrație/inițiere)  – 4Moving

Ora 16 – 17     Tenis (demonstrație/inițiere) – CS Tenis Lucian

Ora 17 – 18     Aero Dance – ND Studio

Ora 18 – 19     Kangoo Jump (demonstrații/inițiere) – ND Studio

Ora 19 – 20     Latino for you (demonstrații/inițiere) / Break Dance -demonstrații C.Fresh Bboys

 

Pe parcursul ambelor zile:

Panou de escaladă, terenuri de fotbal, basket, badminton, football target, fun basket, tir cu arcul, stafete diverse pentru familie și copii, jocuri de team-building, alte surprize.

 

Participarea în cadrul evenimentelor Bucurie în Mișcare este gratuită. Evenimentul din Craiova este organizat împreună cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Dolj, Primăria Municipiului Craiova, cluburi şi asociaţii sportive, asociaţii de voluntari – JCI Craiova, Pro EFS Craiova, Centrul de Tineret Craiova precum şi cu sprijinul sponsorilor Casa Ethos, Decathlon, Coca – Cola.

 

De ce “Bucurie în Mișcare”?

 

Statisticile arată că România ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă, iar specialiștii avertizează că peste 11% din populația țării este afectată de diabet. Principalele 2 cauze – lipsa de educație nutritivă și lipsa de mișcare. Pe de altă parte, 8 din 10 copii au conturi pe o rețea de socializare, iar 26% dețin un smartphone de la vârsta de 8 ani. Asta duce la sute de mii de copii care petrec câteva ore pe zi pe rețele sociale sau jucându-se pe telefon sau tabletă. Trăim într-o lume în care timpul petrecut și destinat mișcării a ajuns să fie foarte redus. Este necesar să devenim mai eficienți și mai inovativi cu acțiunile care evidențiază impactul pe care îl are mișcarea asupra noastră și a beneficiilor fizice și psihice ale acesteia.

 

 

Despre programul “Bucurie în Mișcare” România

Construim comunități mai puternice, mai sănătoase, mai fericite

 

Comunitățile care participă la sport și recreere dezvoltă legături sociale puternice, sunt locuri mai sigure și oamenii care trăiesc în ele sunt, în general, mai sănătoși și mai fericiți decât comunitățile în care activitatea fizică nu este o prioritate.

 

Doar la ediția din 2017 a programului nostru, peste 50.000 de copii, părinţi şi bunici au participat la cele 1.500 de activități în aer liber desfășurate în 16 orașe cu sprijinul a peste 1000 de voluntari.

Noi considerăm că puterea mișcării și a sportului, a recreerii, poate schimba vieți și aduce comunități împreună. Sperăm să vă avem alături pentru a ne asigura că mișcarea, sportul și recreerea la nivel local cresc și se dezvoltă. A avea o națiune activă este important, deoarece oferă beneficii uriașe societății în care trăim și miilor de participanți, voluntari și spectatori ai evenimentelor care implică mișcare și bucurie.

   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.