Autoritățile locale doljene au transmis mesaje cu ocazia celebrării a 135 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”

0
7

aniversare Colegiul National Fratii Buzesti (6)Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova a celebrat miercuri, 1 Noiembrie 2017,  aniversărea a 135 de ani de la înfiinţare. La festivitatea desfășurată la Teatrul Național au participat și reprezentanții autorităților locale și județene care au transmis mesaje de felicitare.

”Îmi face o deosebită plăcere să particip la acest eveniment marcant pentru sistemul de învățământ doljean, care își celebrează astăzi una dintre cele mai reprezentative instituții ale sale.

Înalta calitate a actului educațional a definit tot timpul Colegiul Național «Frații Buzești», fiind atestată de bogata galerie a figurilor ilustre care s-au format aici, personalități printre care se regăsesc un scriitor de talia lui Marin Sorescu, un pictor precum Sabin Bălașa, foști președinți ai Academiei Române, sau, în zilele noastre, unul dintre cei mai cunoscuți medici ai țării, profesorul și doctorul Irinel Popescu.

Ne onorează să vă fim alături la ceas aniversar, după cum ne onorează să putem veni în sprijinul sistemului educațional de fiecare dată când avem ocazia, prin parteneriate derulate în beneficul învățământului și prin recompensarea elevilor cu performanțe deosebite – o susținere pe care vă asigur că puteți conta și în viitor.

În numele meu și al întregii conduceri executive a Consiliului Județean Dolj, vă doresc succes în continuare și cât mai multe reușite notabile, astfel încât să duceți renumele acestei reputate instituții mai departe“, a afirmat vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Oana Bică.

”Este o deosebită onoare să mă aflu astăzi alături de dumneavoastră la aniversarea a 135 de ani de existență a uneia dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din Craiova, dar şi din ţară.

Pentru mine este totodată  un moment încărcat de emoţiile aducerii aminte, pentru că astăzi nu vă vorbesc numai în calitate de prefect al judeţului Dolj, ci şi ca absolvent al Liceului “Fraţii Buzeşti”.

„Aici se învaţă carte” în mod cert! Şi drept mărturie, cuvintele acestea nu rămân doar scrise la intrarea în liceu, ci ele sunt confirmate şi reconfirmate an de an prin nenumăratele rezultate remarcabile obţinute prin munca susţinută a distinşilor dascăli şi deopotrivă a elevilor conştiincioşi.

Cu toţii ştim că la „Buzeşti” pepiniera este deja formată, aici aleg să vină doar elitele, elevi de zece ai Doljului, hotărâţi să facă în continuare performanţă.

A fi astăzi elev al Colegiului Naţional “Fraţii Buzeşti” înseamnă o cinste, dar şi o foarte mare responsabilitate: cinstea de a fi printre cei mai buni şi responsabilitatea de a duce mai departe bunul renume al liceului, şi sunt ferm convins că acest lucru va fi reflectat atât pe parcursul întregului an, cât şi la final, atunci când unii dintre elevi vor avea de susţinut examenele naţionale

Doresc să vă asigur de întreaga mea disponibilitate în calitate de prefect al Judeţului Dolj şi de faptul că vom colabora şi vom căuta soluţii ori de câte ori îmi veţi semnala câte o problemă, în aşa fel încât procesul educativ să decurgă în condiţii optime. La mulţi ani, Colegiului Naţional “Frații Buzeşti” a adăugat Dan Narcis Purcărescu, prefectul judeţului Dolj.

   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty + two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.