Augumentarea gambelor – secretul picioarelor frumoase

334

Calin-Dobos_400x_2Picioarele reprezinta una dintre principalele arme de seductie ale unei femei. Inca din anii `60, odata cu aparitia fustei mini, tot mai multe femei au inceput sa acorde picioarelor o atentie sporita. Fie ca vorbim despre picioarele interminabile ale modelelor de pe podium sau despre gambele perfecte ale vedetelor, trebuie sa recunoastem ca acest fapt nu se datoreaza intotdeauna mostenirii genetice, ci si chirugiei estetice si plastice.

 Augmentarea gambelor, una dintre cele mai cautate operatii estetice din ultimii ani

Evolutia chirurgiei plastice din ultimii ani a introdus o procedura de imbunatatire a aspectului si formei gambelor, atat pentru femei, cat si pentru barbati, cunoscuta ca augmentarea gambelor.

Procedura consta in corectarea gambelor prin introducerea implanturilor de silicon ori injectarea cu acid hialuronic sau grasime proprie. In cazul in care se doreste subtirea picioarelor, medicii esteticieni recomanda lipoaspiratia prin care excesul de grasime din zona gleznelor, genunchilor sau coapselor dispare.

Interventia de augmentare a gambelor este recomandata atat persoanelor care doresc sa isi imbunatateasca aspectul picioarelor, cat si in cazul defectelor din nastere sau al accidentelor.

 Implantul de gamba, cea mai eficienta solutie pentru picioare perfecte

„Interventia de augmentare a gambelor se face sub anestezie generala sau rahianestezie  pentru implanturile de silicon sau injectare de grasime, si sub anestezie locala daca se injecteaza acid hialuronic. Incizia se face in spatele genunchiului, si in timp devine aproape invizibila. In ceea ce priveste durata interventiei, aceasta nu dureaza mai mult de o ora si nu necesita spitalizarea decat maxim o zi de la interventie. Cea mai eficienta si solutia de lunga durata este implantul de silicon.”, explica Dr. chirurg estetician Calin Dobos.

 In urmatoarele doua saptamani de la interventie, pentru o recuperare cat mai rapida, trebuie evitat efortul fizic, purtatul pantofilor cu toc si statul in picioare. Mersul in reprize scurte insa, e benefic. Implanturile nu vor reprezenta niciun disconfort pentru pacient, iar dupa recuperarea completa, corpul nu le va percepe ca pe niste „obiecte” straine. Aceasta interventie chirurgicala este permanenta, insa implanturile pot fi scoase la cerere.

Costul unei interventii de augmentare a gambelor cu implant de silicon este de 2500 de euro.