1000 de calafeteni au asistat la recuperarea crucii din Dunare de Boboteaza

856

boboteazaIn Calafat a fost si anul acesta pastrat obiceiul traditional de Bobotează, aruncarea crucii în Dunăre care trebuie recuperată de cel mai iute dintre bărbaţi care o aduce la mal. In jur de 1000 de calafeteni au luat parte la eveniment. 

Programul a inceput la ora 10.30 cu cântece şi jocuri populare sustinute de Ansamblul „Rozele Calafatului” și grupul vocal “Steluțe Dunărene”. La ora 11.00 in port a fost tinuta slujba religioasa de preotii de la cele trei biserici din Municipiul Calafat: „Adormirea Maicii Domnului”, „Izvorul Tămăduirii” şi „Sf. Nicolae”.

Crucea din Dunare a fost recuperata de Viorel Oanca (39 ani), care de 12 ani se arunca în apă de Boboteaza. Acesta a primit 700 lei din partea Primăriei Municipiului Calafat.

,,Este o zi importanta pentru crestinatate. Ne incapatanam sa patram traditiile si obiceiurile, pentru ca ele ne definesc ca popor, fac parte din fiinta noastra. Ma bucur de numarul mare de participanti la slujba religioasa. Cu aceasta ocazie, le doresc tuturor calafetenilor si doljenilor care isi sarbatoresc ziua numelui si de nastere la multi ani, sa fie sanatosi si sa se bucure alaturi de cei dragi,, a spus primarul municipiului Calafat, Lucian Ciobanu.